Příběh pepře v Ginger Shotu

Součástí našeho Ginger Shotu je také pepř, který jsme zařadili do složení hlavně kvůli kurkumě. Ta totiž v kombinaci se špetkou pepře mnohokrát násobí své účinky.

Při výběru pepře jsme stejně jako u zázvoru chtěli, aby se jednalo o opravdu kvalitní produkt. No a který jiný vzít, než ten, kterému se říká "Šampaňské mezi pepři". Představujeme Vám červený pepř od skvělé společnosti Pepperfield, která jej napřímo odebírá přímo od farmářů z Kambodži.

Pro popis červeného pepře, který je součástí Ginger Shotu si vypůjčíme článek přímo od zdroje, tedy z webu www.kampotskypepr.cz, kde červený kampotský pepř popisují.

Vše o červeném Kampotském pepři

Červený pepř je sladkou vlajkovou lodí Kambodže – pravé šampaňské mezi pepři a dokáže jej vypěstovat jen pár zemí na světě. Proč? Proces sběru je nesmírně náročný a klimatické podmínky k dozrání zrnka musí být perfektní – tuto kombinaci zajišťuje pouze oblast Kampot v Kambodži, která je pro svůj pravý červený pepř vyhlášená.

Červený Kampotský pepř se sbírá v plné fázi zralosti kuličky, což je většinou na konci sezony v dubnu/květnu, kdy kulička zraje na sluníčku několik měsíců, než zcela zčervená a je plná šťavnaté fruktózy. Na rozdíl od pepře černého se nesbírá po celých stoncích, ale farmáři pečlivě sledují, kdy některá z kuliček na stonku dozraje do své oranžovo-červené barvy a v ten moment ji utrhnou - tuto jednu jedinou kuličku.

Na jedné farmě tak denně můžete vyprodukovat třeba jen hrneček červeného pepře. Je tedy nesmírně vzácný.

Věděli jste, že jedině z pravého červeného pepře můžete získat pravý bílý pepř? Je to jeho jadérko, které se získává namočením červeného pepře do vody a sloupnutím slupky. Běžné bílé pepře v obchodech jsou nesprávně získávány oloupáním černého pepře, který je však nezralý a po oloupání zatuchá.

Díky svému dlouhému zrání je tento pepř vlhčí a šťavnatější než všechny ostatní (můžete jej jíst jen tak!) ale zároveň nejvíce náchylný na pěstování. Taky láká svou barvou drobné ptactvo, které nám jej rádo sezobává, každá uchráněná kulička je tedy velmi vzácná ???? Červený pepř se po sběru nechá převařit horkou vodou, následně studenou a suší se ve stínu. Třešňově červené kuličky jsou neuvěřitelně sladké a ovocné, jako první cítíte lesní plody, jablka, růže, třešeň a šípek. Nejdříve nepálí, ale po jedné minutě se tento nejpálivější z pepřů rozvine a v ústech vám vykouzlí doslova pepřovou explozi. Říká se o něm, že je to nejvíce aromatický pepř světa.

Pozor na falešné pepře! Růžový pepř, běžně dostupný v kořenících směsích, je sice hezky barevný, ale roste na větvích pepřovce brazilského, takže je to jen chudý příbuzný pravého pepře. Stejně jako kajenský pepř, jehož označení vzniklo chybným překladem, jedná se totiž o rozemleté chilli papričky. Červený pepř, který jste tedy doposud znali, vlastně červeným pravým pepřem vůbec není a má zcela jiné chuťové vlastnosti.

 

Koupit Ginger Shot

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení