Ranní rutina - cesta k výjimečnosti

gs_zdravi_9

8 věcí, které dělají úspěšní lide ihned po probuzení

Ráno má obrovský vliv na celý zbytek dne. Ranní rutina do značné míry ovlivňuje v jaké náladě vyjdeme ze dveří do dalšího dne. Je statisticky doložitelné, že lidé, kteří si osvojili například zvyk po ránu cvičit a jíst ovoce či zeleninu, jsou méně náchylní k onemocnění. Po protažení a pořádné snídani se navíc všechno zdá jednodušší. Dokonce jsou podle statistik „ranní ptáčata“ v průběhu dne aktivnější než „sovy“. Následujících osm zvyků vám může pomoci nastartovat den s úsměvem na tváři.

1. Napijte se vody s Ginger Shotem

Kromě toho, že pálivost peruánského BIO zázvoru Vás zaručeně probere během pár vteřin, je to také zdravé. V Ginger Shotu je obsaženo spoustu cenných látek pro naše tělo, od draslíku přes vitamín C až po antioxidanty. Podle lékařů je dokonce dobré vypít šťávu ze zázvoru zhruba půl hodiny před snídaní, aby žaludek dokázal všechno lépe vstřebat. Ginger Shot z peruánského BIO zázvoru podporuje trávení.

2. Zacvičte si

Existuje snad tisíc nejrůznějších cviků, které je možné praktikovat po ránu a rozproudit tak krev a protáhnout svaly. Výzkumný ústav dětské nemocnice ve Východním Ontariu dokonce ve studii sdělil, že lidé cvičící alespoň dvakrát za týden se cítí být více schopní zvládat fyzické i psychické překážky. Není dokonce výjimkou, aby i nejúspěšnější lidé vstávali brzy ráno a začali den, když ostatní ještě spí. I ti nejvíce vytížení lidé, kteří nemají stabilní 8mi hodinovou pracovní dobu, ale mnohdy pracují celý den, vstávají ve 4 - 5 hod. ráno, aby měli dostatek času na svoji ranní rutinu.

3. Odpojte se ( jeden z nejdůležitějších kroků )

Určitě to všichni moc dobře známe. Sotva otevřeme oči, tak už saháme po telefonu a jedeme naši nežádoucí rutinu na sociálních sítích. Emaily a sociální sítě můžou počkat. Co nemůže počkat je protažení, hygiena a snídaně s vaším partnerem či partnerkou. Bez sociálních sítí člověk neztrácí pozornost a tak stihne udělat mnohem více věcí s čistou hlavou.

4. Dejte si zdravou snídani

Ze snídaně člověk těží po celý zbytek dne a tak by se neměla odbýt. Nejen tělo, i mozek se poté cítí silnější. Dopřejte tedy vašemu tělu zdravou vydatnou snídaní a získáte tak mnoho energie pro plnění vašich úkolů v průběhu dne. 

5. Zaměřujte pozornost na to, co právě děláte

Jestli zrovna mícháte kávu, tak ji zamíchejte nejlépe, jak dovedete. Pokud snídáte s partnerkou, tak skutečně jen snídejte s partnerkou. Toto něco jako cvičení pozornosti, tedy kdy se snažíme nebýt rušeni ničím okolo, poté pomáhá soustředit se na důležitější úkoly, které teprve přijdou.

6. Řekněte si, co dnes uděláte

Benjamin Franklin byl proslulý pro svou posedlost plánováním každého dne. Ideální je však mít harmonogram naplánovaný alespoň den dopředu. Věnujte tedy večer alespoň hodinu vašemu rozvrhu s plány na další pracovní den. Samozřejmě že by ony úkoly měly souviset s něčím, o co se snažíte, co tvoříte či budujete. Ráno si pak s čistou hlavou jen projděte co Vás ve vašem denním harmonogramu čeká. 

7. Zhodnoťte, zda to dnes všechno zvládnete

Jednak není dobré naložit si moc najednou a za další prostě není možné si říci, že dnes postavíte dům, když ještě nemáte základy. Klidně po malých krůčcích, ale stále se posouvat je klíčové. Pak už jen sami musíte přijít na to, zda začít tím těžším či naopak. Zda udělat všechno za sebou, nebo si práci rozložit v průběhu celého dne. Jednoduše řečeno, dávejte si reálné úkoly u kterých jste si jistí, že je zvládnete a posune Vás to tak zase o krok k vašemu cíli. 

8. Říkejte „ne“

Říkejte „ne“ všemu, co by vás chtělo vytrhnout z ranní rutiny. Není nic špatného na tom odmítnout úkol, pokud víte, že už jste příliš zaneprázdněni. Je dokonce snad i dobré vypnout alespoň na chvilku mobil a být v reálném světě bez lajků a sledujících. Hlavně se ale naučte říkat „ne“ svým lenošským choutkám a pohodlnosti.

Ranní rutina je důležitá jak pro Vaše pracovní nasazení, tak i pro posílení imunity. Ginger Shot z peruánského BIO zázvoru je perfektním a velice oblíbeným pomocníkem pro tu nejlepší ranní rutinu. Úspěšní lidé vědí, proč si dávají na svém ránu záležet a klidně začínají dny už kolem čtvrté nebo páté hodiny ranní. Dvě hodiny k dobru po ránu jsou totiž mnohem produktivnější než dvě hodiny večer. Jak totiž praví jedno staré rčení: „ranní ptáče dál doskáče“. 

  KOUPIT GINGER SHOT  

Zpět do obchodu